5 augustus 2021

Oktober Pompoenenmaand

Van eind september tot eind oktober* vier je de herfst bij speelpark deSwaan met talloze pompoenen en kalebassen. Kom pompoenen snijden, uithollen en decoreren. Na afloop ga je met een kunstwerk naar huis. Zet er thuis een lichtje in en geniet van deze sfeermaker in de tuin.

*in 2021 zijn we met de pompoenen t/m zondag 24 oktober open / op = op.

Bij aanschaf van een ticket voor het speelpark is het schilderen of uithollen van de pompoenen gratis, alleen de kosten voor de pompoen zelf komen er nog bij.

  • Je bent welkom van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur en in de herfstvakantie iedere dag
  • Reserveren is niet nodig, we zien jullie wel verschijnen
  • Meekomende ouders/begeleiders kunnen de kinderen helpen met het schilderen of uithollen, om er zo een gezellig gezamenlijk project van te maken.
  • Trek warme kleding aan, want het is soms fris in onze schuur
  • Seizoenspashouders betalen alleen de kosten van de pompoen, het uithollen of schilderen is gratis
  • Tip: Breid jouw kinderfeestje uit met een pompoenworkshop. Je betaalt de kosten het kinderfeestje plus de kosten voor de pompoenen. De workshop is gratis.

Denk eraan bij pompoensnijden dat een pompoen een natuurproduct is, zodra deze ingesneden is begint het afsterfproces te versnellen. Je kunt dit vertragen door de uitgesneden pompoen thuis iets te laten opdrogen en dan goed met haarlak in te spuiten of met zonnebloemolie in te smeren. Ook zoveel mogelijk vruchtvlees binnen wegschrapen helpt om de houdbaarheid te verlengen.

Over het algemeen blijven ze een kleine week goed, heb je geluk dan staan ze langer, heb je pech dan zakt de pompoen al eerder in elkaar.
>> neem ook altijd een foto van het kunstwerk in het donker met een lichtje erin, dan heb je altijd nog een aandenken aan de creatie.

Als je langer van een pompoenkunstwerk genieten wil, vaak wel tot kerstmis of heel soms wel een jaar of langer, ga dan een keer pompoen schilderen. Ontzettend leuk en zet dan het kaarsje voor de pompoen neer.

Wil je alleen deelnemen aan een pompoen workshop, zonder toegang speelpark? Dat kan ook, zie de prijzen hieronder

Pompoen uithollen

€ 4,- p/st + kosten pompoen

Pompoen schilderen
€ 4,-p/st + kosten pompoen

Het is ook mogelijk om alleen pompoenen te kopen en ze thuis te snijden, schilderen, gewoon neer te zetten of een lekker gerecht van te maken in de keuken.

  • Grotere aantallen nodig, mail ons even op info@deswaan.nl
  • Zowel aan het begin als aan het einde kan niet alles aanwezig zijn, hangt af van het oogsttijdstip en uitverkochte soorten
Oktober Pompoenenmaand