Algemene informatie

Zomerspeelpark:

Van 27 maart t/m 30 september dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur (Koningsdag gesloten).
>Schoolreisjes zijn in overleg welkom vanaf 9.00 uur.

Oktober tot einde herfstvakantie open woensdag t/m zondag  van 10.00-17.00 uur + dagelijks in de herfstvakantie Noord.

November open van woensdag t/m zondag  10.00-16.30uur
December
dagelijks open van 10.00-16.30uur (beide kerstdagen gesloten)

Tussen 8 januari & 16februari geheel gesloten

Van 17 februari t/m 24 maart is het speelpark geopend van donderdag t/m zondag (+ gehele voorjaarsvakantie Noord) van 10.00 – 17.00 uur bij geschikt buitenspeelweer.
Op de voorpagina van deze website staat aangegeven of het speelpark open of dicht is mbt het weer.

*ondanks dat het geschikt buitenspeelweer is, kan het in de winterperiode wel eens voorkomen dat het speelpark toch niet open is. Er zijn dagen dat wij zelf ook sociale verplichtingen hebben, studies volgen of andere drukke bezigheden hebben die we voor de winterperiode bewaren. Ook kan het weer toch meevallen, wij baseren ons mede op de voorspellingen van Weerplaza.

Prijzen individueel zomerticket – april t/m eind oktober* **
Je kunt online je zomer dagtickets met voordeel aanschaffen.

3 t/m 69 jaar:  € 9,50 pp dagticket
3 t/m 69 jaar:  € 8,00 pp  2 uurtjes ticket
Ouderen 70+ GRATIS
Kinderen 0 t/m 2 jaar GRATIS
>> *in oktober zit het schilderen of uithollen van een pompoen (excl. de prijs van de pompoen) inbegrepen bij de entree, zie ook pompoenmaand
>> ** op Za27 & Zo28 juli 2024 aangepaste tarieven ivm SwaanzinnigDagen.

Let op! Onze tarieven zijn per persoon.
Ouders gebruiken ook de parkeerplaats, wandelpaden, vuilnisbakken en toiletten, zitten op onze bankjes, spelen vaak gewoon mee en genieten van ons groen.

Kinderen hebben alleen toegang met ouders/begeleiders. Wij laten geen kinderen alleen toe!

Beperkte handicap: 50% korting (b)*
(bij rolstoel en/of handicap waardoor deelname aan het spelen beperkt wordt)
Volledige handicap: GRATIS (b)*
(bij rolstoel en/of handicap waardoor deelname aan het spelen onmogelijk wordt)
(b) Begeleiding (1pp) zonder deelname aan speelplezier GRATIS*
(b) Begeleiding met deelname aan speelplezier = regulier tarief*

*=gebaseerd op individueel bezoek, bij gereserveerd groepsbezoek kan dit afwijken.

Kom je vaker?
Seizoenspas = 3-69jr € 30,- pp

Entreeprijs: BSO / Kinderopvang / Zorggroepen / Gastoudergezinnen en andere zorg gerelateerde kindergroepen >>>>

Check de pagina van jouw activiteit of reserveren wel of niet nodig is!

Speelpark deSwaan
Wagenweg 2a
1724PT Langedijk (Oudkarspel)

N245 Alkmaar/Schagen; afslag Geestmerambacht/Molengroet

GRATIS PARKEREN
Parkeer de auto in een van de 140 autoparkeervakken, dat is makkelijker en veiliger dan op de busparkeerplaats en je bent zo sneller in het speelpark. De bussenparkeerplaats svp voor bussen en auto’s met caravan e.d. houden.

De horeca is vanaf heden apart van het speelpark, te vinden direct na binnenkomst aan de rechterkant onder de luifel en bij het rietgedekte huisje.

Dit wordt gedaan door een heel enthousiast ondernemersechtpaar die samen de volle aandacht kunnen geven aan het lekkers dat een dagje speelpark extra leuk maakt.

Schepijs, vers gebakken appeltaart, kopje soep, heerlijke boerenbrood, patat & snacks e.d.
Gezellig terras aanwezig, dagelijks open vanaf 10uur.

Voor informatie over de groepsarrangement mogelijkheden bel René: 06-39448456

Wat is er nu leuker dan iemand verrassen met een heerlijk dagje uit naar Speelpark deSwaan. Dat kan nu met onze cadeaubonnen die je eenvoudig online of bij de kassa kunt aanschaffen! Bestel hieronder de cadeaubon van jouw keuze en ontvang hem direct digitaal in je mailbox. Doorsturen of uitprinten en jouw cadeau is klaar om te geven!

Veel gestelde vragen

Om een leuke dag buitenplezier mogelijk te maken en het voor iedereen veelzijdig genoeg te houden maken wij heel veel kosten. Dit is onmogelijk om alleen aan de kinderen door te berekenen.

Ook maken volwassenen gebruik van onze faciliteiten, zoals de parkeerplaats, de wandelpaden, de toiletten, de bankjes, de ligweide, genieten van het groen en heel veel volwassenen spelen waar mogelijk mee met de kinderen en voelen zich weer even jong.

Vandaar dat wij, net als de meeste andere collega’s de kosten verdelen over alle bezoekers (3-69jr) en niet alleen de kinderen.
>> in de winter bieden wij de tickets voordelig aan, die kunnen in de zomer gebruikt worden. Zo ben je toch voordeliger uit.

Dat klopt inderdaad, wij hebben in René en Karlijn een bijzonder enthousiast echtpaar gevonden die dagelijks met heel veel zorg de lekkerste gerechtjes maken voor o.a. de bezoekers van het speelpark en de naastgelegen voetgolf.

Je kunt nu genieten van dagelijks vers gebakken appeltaart & een vers gemaakt kopje tomatensoep. Maar ook heerlijk boerenbrood, wat dikker gesneden en ruim belegd en gegarneerd. Patat, snacks en ijs blijven ook verkrijgbaar.
Een echt dagje uit dus!

Op deze wijze kunnen wij meer aandacht schenken aan het speelpark en het zo samen steeds leuker maken.

Dat mag helaas niet, de Gemeente Dijk en Waard controleert hier streng op, met hoge boetes. De wetgeving is hier vrij streng in. Wel kan je voorin het speelpark bij het restaurant op het terras genieten van een biertje en wijntje.

In het speelpark mag niet gerookt worden, ook wij willen dat de volgende generatie rookvrij opgroeit.

Voor degene die toch niet de hele dag zonder kunnen is er een rookplek bij de toiletten achterin het speelpark.

Mocht het weer voor 15.00 uur dermate omslaan en slecht worden binnen 2 uur na binnenkomst, dan kun je bij de kassa een waardebon halen voor een gratis nieuw bezoek. Bij dermate slecht weer tussen de 2 en 3 uur na aankomst krijg je een half geld bon voor een volgend bezoek. Uitsluitend in het zomerseizoen bij aanschaf dagticket, niet geldig bij ‘2-uur tickets’. Voorwaarde is wel dat je daadwerkelijk ons park verlaat en je de kassabon met aankomsttijd kunt tonen.

>> ook van toepassing mocht het erg heet zijn en het verblijf op het speelpark wordt hierdoor onaangenaam.

Als je binnen 30 minuten na aankomst het gevoel hebt dat het geen leuke dag gaat worden op ons park dan krijg je de entree gewoon terug. Wij zien namelijk graag blije gezichten. Je kunt je kassabon laten zien en verlaat daadwerkelijk ons park. Uitsluitend bij aanschaf dagticket, niet geldig bij 2-uur tickets’.

Huisdieren zijn in ons park niet toegestaan, uitgezonderd hulphonden.

Nee, kinderen (alle leeftijden) krijgen alleen onder begeleiding van een volwassene toegang tot het park.

Het speelpark is geschikt voor kinderen van 1,5 tot ongeveer 12 jaar. Natuurlijk zijn oudere broers en zussen ook van harte welkom en die zullen zich ook goed kunnen vermaken. Daarnaast zien wij dat ouders, ooms, tantes, opa’s en oma’s, etc zich ook veel plezier beleven in het speelpark. Enerzijds op de vele speelplekken, anderzijds op een van de vele picknickbanken/plekken.

Het is altijd mogelijk dat je wat verloren bent tijdens het spelen. Mail ons via onderstaand formulier duidelijk waar het om gaat en wij proberen het voor je terug te vinden.
Alle gevonden voorwerpen die binnen een maand niet zijn opgehaald of getraceerd worden geschonken aan een goed doel.

Een vriendelijk verzoek om via dit formulier of  via info@deswaan.nl de melding te doen, dan komt het automatisch in ons systeem.
>> wij hebben gemerkt dat bij melding via dit formulier of een melding per mail de kans op succes het grootste is. Dan komt de melding in het systeem voor verloren voorwerpen en kunnen we het beter traceren. Belmeldingen, appmeldingen, facebookmeldingen oid geven een veel lagere tot geen kans op succes. Er blijft veel liggen op het speelpark, wat wij moeten matchen met de juiste persoon.

    Geen probleem, je kunt er ook tijdens de winteropening mee komen of anders in het nieuwe zomerseizoen. De openstaande online zomertickets per eind oktober worden door ons automatisch naar het volgende jaar gezet.